Seçim öncesi darp iddiasını Valilik yalanladı

YEREL HABERLER 25.03.2024 12:34:00 1108 0
Seçim öncesi darp iddiasını Valilik yalanladı

Şanlıurfa Valiliği, Yeniden Refah Partisi Siverek Belediye Başkan Adayı Hasan İzol'un yakınlarının bir kişiye uyguladığı fiziksel saldırı görüntülerine ilişkin açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada, görüntülerin 7 yıl öncesine ait olduğu ve saldırıya uğrayan kişinin kimseden davacı ve şikayetçi olmadığı söylendi.


 

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, Yeniden Refah Partisi'nin Belediye Başkan adayı Hasan İzol'un yakınlarının bir kişiye saldırması iddialarıyla ilgili görüntüleri sosyal medyada gündem oldu.

 

Görüntülerin sosyal medyada gündem olmasından sonra saldırıya uğrayan Zeynel Abidin Değerci, açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamalarda görüntülerin 7 yıl öncesine ait olduğu ve aile içi bir tartışmadan dolayı çıktığını dile getirdi. Ortaya atılan iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

 

Şanlıurfa Valiliği, söz konusu görüntüler hakkında açıklama yaptı.

 

GÖRÜNTÜLER 7 YIL ÖNCESİNE AİT!

 

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 

“Bazı sosyal medya platformlarında yer alan; İlimizdeki bir siyasi parti ilçe belediye başkan adayının, bir güvenlik görevlisini darp ettirdiği iddiasına ilişkin görüntülerin incelenmesi neticesinde;

 

Görüntülerde yer alan şahsın, ilimiz nüfusuna kayıtlı olup, başka bir şehirde kamu görevlisi olduğu ve güvenlik görevlisi olmadığı tespit edilmiştir.

 

Kendisiyle yapılan görüşmede; “Görüntülerin bundan 7 yıl öncesine ait olduğu ve kimseden davacı ve şikayetçi olmadığını" beyan ettiği,

 

Şahsın yaptığı bir açıklamanın da sosyal medya mecralarında paylaşıldığı anlaşılmıştır.

 

İlimizde seçim güvenliğine ilişkin tüm hususlar hassasiyetle takip edilmektedir.”

 

 

 


  • Cumartesi 33 ° / 20.3 ° Güneşli
  • Pazar 33.5 ° / 21.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 31.9 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

BORSA

  • BIST 100

    9889,04%1,77
  • DOLAR

    32,57% 0,27
  • EURO

    34,99% 0,08
  • GRAM ALTIN

    2459,92% 0,99
  • Ç. ALTIN

    4013,30% 0,54