Türkiye' de TikTok kapanıyor mu?

GÜNDEM 24.04.2024 14:34:00 957 0
Türkiye

Müstehcen videolar, ilginç para-bağış toplama yöntemleri nedeniyle sürekli tartışma konusu olan TikTok'un Türkiye temsilcileri bir kez daha Meclis'e davet edilecek. TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, halkın TİKTok'un kapatılmasını istediğini bildirdi.


2023 sonunda Meclis'te görüşülen TikTok temsilcileri ile bir kez daha bir araya gelinecek. ABD Senatosu, TikTok'un sahibi Çinli şirketi hisselerini satmaya zorlayan, aksi halde uygulamanın Amerika'da yasaklanmasına neden olabilecek tartışmalı yasa tasarısını onayladı.

 

Yasak ve kısıtlama haberlerinden sonra Türkiye’de de TikTok ile ilgili herhangi bir yasal durumun olup olmayacağı merak konusu oldu.

 

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı, AK Partili Hüseyin Yayman, geçen yıl aralık ayında TikTok temsilcilerinin, TBMM Dijital Mecralar Komisyonu'nda yaptığı açıklamaların komisyon üyelerini de kamuoyunu da tatmin etmediğini söyledi.

 

HALK NE İSTİYOR?

 

Halkın TikTok’un kapatılmasını istediğini aktaran Yayman "Halkımız bize şunu söylüyor: 'Bu TikTok bir ulusal güvenlik meselesidir, buranın kapatılmasını istiyoruz' diyorlar" dedi.

 

TÜRKİYE'DE NİYE UYMUYORSUNUZ?

 

TikTok temsilcilerine seslenen Yayman "Siz, ABD'de, Avrupa'da, dünyanın diğer ülkelerinde bu otokontrol mekanizmalarına uyarken Türkiye'de niye uymuyorsunuz? Burada para, bağış toplama adı altında insanların gayriahlaki tutum içerisine girmesi ne yerli ve milli değerlerimize uygundur ne de evrensel normlara uygundur" ifadelerini kullandı.

 

“Asla tasvip etmiyoruz”

 

Komisyon Başkanı Yayman, birtakım vaatlerin yerine getirilmediğini değindi. Yayman, “Muhtemelen önümüzdeki günlerde TikTok temsilcilerini tekrar Meclis'e çağıracağız. Çünkü bize verdikleri cevaplarla yaptıkları uygulama arasında fark olduğunu görüyoruz. Birtakım vaatler söz konusu fakat bu vaatlerin yerine getirilmediğini görüyoruz. Biz, bunları asla tasvip etmiyoruz” diye konuştu.

 

HANGİ ÜLKELERDE YASAK?

 

TikTok, Haziran 2020'de Hindistan'da yasaklandı. İran, Nepal, Afganistan ve Somali'de de engellenmiş durumda. İngiltere ve Avrupa Komisyonu 2023'te resmi personelin çalışma cihazlarında TikTok'u yasakladı.


  • Pazar 21.1 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.9 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 20.5 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

BORSA

  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07